KasperskySecure Mail Gateway
Kaspersky Secure Mail Gateway is een gebruiksklare, volledig geïntegreerde virtuele applicatie met een e-mailsysteem en e-mailbeveiliging. Het is gebaseerd op het populaire Kaspersky Security for Linux Mail Server en biedt de allernieuwste e-mailbescherming tegen bekende en onbekende dreigingen, waaronder spam, phishing en BEC, en alle vormen van schadelijke bijlagen.
Doordat deze oplossing eenvoudig te installeren en beheren is, bespaart je tijd op de dagelijkse e-mail- en e-mailbeveiligingstaken, terwijl wij bekroonde bescherming bieden die je bedrijf beschermt en de productiviteit verhoogt.
-
Gebruiksklare virtuele applicatie
Gebruiksklare virtuele applicatieversies voor alle populaire platforms, waaronder VMware ESXi en Microsoft HyperV.
Meerlaagse anti-malwarefunctionaliteit
-
Meerlaagse bescherming tegen dreigingen, ondersteund door de cloud via het Kaspersky Security Network
Kaspersky Secure Mail Gateway bevat de nieuwste versie van de bekroonde anti-malware-engine van Kaspersky. De engine ontvangt realtime informatie vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network (KSN) en dit zorgt ervoor dat deze anti-virusbeschermingsoplossing voor Linux-mailservers nog beter presteert bij het detecteren en verwijderen van kwaadaardige bijlagen uit inkomende e-mails, waaronder spyware, ransomware, wipers en miners, exploits en nog onbekende vormen van geavanceerde malware.
-
Op reputatie gebaseerd filteren van schadelijke URL's en IP-adressen, cloudondersteund via het Kaspersky Security Network
Dankzij updates in realtime van de cloud kan de URL- en IP-filter van Kaspersky e-mails blokkeren die koppelingen naar geïnfecteerde websites of schadelijke bestanden bevatten, evenals e-mails afkomstig van adressen die bekendstaan als afzenders van spam.
-
Detectie van schadelijke macro's/ActiveX-besturingselementen in Office-bestanden
Het inbedden van schadelijke scripts in Office-bestanden is een techniek die vaak wordt gebruikt door zeer gevaarlijke dreigingen, zoals ExPetr/Petya/NotPetya. De geavanceerde anti-malware van Kaspersky Lab biedt effectieve bescherming tegen deze dreigingen.
-
Urgent Detection System 2 - gaat nog meer spam te lijf
De meest recente UDS-technologie (Urgent Detection System) van Kaspersky Lab maakt gebruik van een nieuw soort handtekening, de zogenaamde 'shingle', die helpt te beschermen tegen nieuwe spam. UDS2 kan nieuwe spam blokkeren zonder dat er een 100% match nodig is tussen het spambericht en de desbetreffende shingle. Zelfs aangepaste versies van de spam worden geblokkeerd.
Anti-spamfunctionaliteit en inhoudfiltering
-
Anti-spamengine
De anti-spamengine van Kaspersky omvat twee krachtige technologieën:
Enforced Anti-Spam Updates Service (EASUS) - Deze functie maakt gebruik van pushtechnologie die rechtstreeks wordt aangestuurd vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, om updates in realtime te kunnen aanbieden. EASUS verkort de blootstellingstijd voor updaten van 20 minuten tot minder dan 1 minuut, voor nog betere bescherming tegen zero-hour-spam en spamepidemieën.
Cloudondersteunde reputatiefiltering - Met behulp van deze technologie worden verdachte e-mails 'beoordeeld', indien nodig in quarantaine geplaatst en opnieuw beoordeeld zodra bijgewerkte informatie beschikbaar is. Zo kan ook onbekende spam meteen worden gefilterd en worden minder foutieve identificaties gedaan.
-
Cloudondersteunde anti-phishing
Kaspersky’s nieuwste anti-phishingmodule ontvangt updates in realtime vanuit het cloudgebaseerde Kaspersky Security Network, waardoor e-mails met koppelingen naar phishingwebsites effectiever kunnen worden gedetecteerd en geblokkeerd.
-
Detectie van massale e-mail
U kunt eenvoudig beleidsregels instellen om te zorgen dat massale ongewenste e-mails worden geblokkeerd en te voorkomen dat deze uw gebruikers bereiken.
-
Anti-spamquarantaine
Verdachte berichten worden in de anti-spamquarantaine geplaatst, die kan worden beheerd vanuit de webinterface. Deze berichten kunnen later worden bekeken.
-
Spamwaarschijnlijkheidswaarde
Organisaties die MS Exchange gebruiken, kunnen nu ook gebruikmaken van de spamwaarschijnlijkheidswaarde (SCL), waarmee de gebruiker op basis van de SCL-drempels acties kan bepalen voor berichten.
-
Verbeterde tekenondersteuning
Ondersteunt geïnternationaliseerde (niet-Latijnse) tekens in e-mailadressen.
-
Detectie van domeinspoofing via Unicode
Kaspersky Secure Mail Gateway detecteert nu berichten met Unicode-spoofing. Deze gebruiken Unicode-symbolen die visueel lijken op de normale tekens die worden gebruikt in legitieme e-mailadressen en URL's.
-
Meerlaagse beveiliging voor archieven
Kaspersky Secure Mail Gateway herkent en blokkeert nu bepaalde bestandstypen binnen archieven en samengestelde objecten en biedt daarmee detectie in meerlaagse archieven die veel worden gebruikt door scammers.
Ondersteuning van integratie
-
Integratie met Kaspersky Anti Targeted Attack Platform
Kaspersky Secure Mail Gateway kan worden geïntegreerd met KATA – Kaspersky Anti Targeted Attack Platform. Na de integratie kan de applicatie kopieën van de berichten naar KATA sturen, zodat deze kunnen worden gescand. Op basis van de resultaten van de KATA-scan kan de applicatie daarna individuele berichten blokkeren.
Verdachte berichten worden in de KATA-quarantaine geplaatst, die kan worden beheerd vanuit de webinterface.
-
Integratie met Kaspersky Private Security Network
Kaspersky Secure Mail Gateway kan nu worden geïntegreerd met Kaspersky Private Security Network bij organisaties die niet kunnen deelnemen aan het Kaspersky Security Network (KSN).
Na de integratie met Kaspersky Private Security Network kan de applicatie de KSN-reputatiedatabases lokaal gebruiken en zo profiteren van de nieuwste algemene dreigingsinformatie zonder dat er gegevens naar buiten worden verzonden.
Overzichtelijke bewaking en flexibele rapportage
-
Integratie met Kaspersky Security Center
Kaspersky’s gebruiksvriendelijke beheerconsole Kaspersky Security Center stelt u in staat om de beveiliging voor al uw Linux-mailservers, inclusief clusters, te beheren via één centrale console. Als er zich een beveiligingsincident voordoet, ontvangt de systeembeheerder automatisch een melding en informatie over de betrokken server en de oorzaak van het incident.
-
Ondersteuning van helpdeskfunctie
Helpdeskspecialisten hebben nu via een standaard webinterface toegang tot de back-up en persoonlijke denylists/allowlists van gebruikers en hoeven dus de systeembeheerders en de eindgebruikers niet meer te storen om een probleem op te lossen.
-
Dashboard
U kunt in het webdashboard in één oogopslag de status en de bewakingsvoortgang aflezen, inclusief informatie over de meest recent gevonden malware.
-
Volledige ondersteuning voor SNMP (Simple Network Management Protocol)
Omdat SNMP wordt ondersteund, kunt u elk type gebeurtenis laten controleren met behulp van SNMP-events en -traps.
-
Web- en CLI-beheer
Je kunt zelf kiezen welk type applicatiebeheer je wilt gebruiken: beheer via de webconsole of via de opdrachtregelinterface (CLI).
-
Gedetailleerde, flexibele rapportage met rapporten in PDF-indeling
Rapportage is volledig naar wens aan te passen en aan de hand van de rapporten kun je je beveiliging en beleid controleren en analyseren.
-
Meldingssysteem
Beheerders en documenteigenaren worden meteen op de hoogte gesteld als er inbreuk wordt gemaakt op beleid, zodat ze direct actie kunnen ondernemen.
-
Gedetailleerde logboeken
Alle producthandelingen worden automatisch gedetailleerd vastgelegd. Daardoor kan snel worden vastgesteld wat de oorzaak van het probleem is.
-
Uitgebreide helpdeskmogelijkheden
Genereer een archief met informatie over de werking van de applicatie om naar de technische ondersteuning van Kaspersky Lab te sturen.
Geautoriseerde gebruikers met een helpdeskaccount kunnen de rapporten over applicatieprestaties inzien.
-
Uitgebreide meldingen
Plan en bewerk meldingen die naar gebruikers worden gestuurd over de resultaten van hun gescande berichten. Meldingen bevatten een lijst van de nieuwste berichten in back-up.
-
SIEM-integratie
Gebruikers met SIEM-systemen kunnen de logs nu genereren in Common Event Format (CEF), zodat de kwaliteit van uw zakelijke beveiliging wordt verhoogd met e-mailgerelateerde gebeurtenissen.
Eenvoudig te installeren en te onderhouden
-
Eenvoudige installatie
Het uitrollen van Kaspersky Secure Mail Gateway is net zo eenvoudig als het implementeren van een virtuele machine via een sjabloon. Alle componenten zijn vooraf geconfigureerd voor naadloze samenwerking. De oplossing is via een eenvoudige configuratie te integreren in uw IT-infrastructuur.
-
Integratie met Active Directory en OpenLDAP
Dankzij integratie kunt u snel regels en beleid opstellen. De communicatie tussen Kaspersky Secure Mail Gateway en de LDAP-server kan worden gecodeerd met behulp van TLS of SSL.
-
Richtlijnen voor het beheer van 'rich' e-mailverkeer
Via de oplossing van Kaspersky kunt u moeiteloos beleid en regels voor scannen instellen op basis van groepen.
-
Ondersteuning voor IPv6
Bij het opstellen van regels voor verkeer kunt u IPv6-benamingen gebruiken voor internetadressen.
-
Schaalbare, geclusterde architectuur
De geclusterde architectuur ondersteunt het volledig schalen van oplossingen, met de mogelijkheid om op een centrale manier alle servers te beheren in het cluster via de webinterface van het programma. Dit helpt met het beheer van de toenemende hoeveelheid verkeer en de beperking van onverwachte storingen bij knooppunten.
-
Gemakkelijk updaten
Je kunt ervoor kiezen om de updates van technologieën voor anti-malware-, anti-spam- en anti-phishing-modules handmatig uit te voeren, maar je kunt ook regels instellen waarmee je de updates volledig automatiseert.
Licenties en abonnementbeheer
-
Uitgebreide mogelijkheden voor applicatielicenties
Kaspersky Secure Mail Gateway kan worden geactiveerd met een activatiecode. Het product kan ook worden gelicentieerd met een abonnement.
-
Welke oplossing is de juiste voor uw bedrijf?