Snelkoppelingen en Siri instellen in Kaspersky for iOS

De bijgewerkte VPN & Antivirus by Kaspersky for iOS ondersteunt nu Apple Opdrachten en Siri. We leggen uit wat je met deze functie kunt doen en hoe je deze instelt.

Apple Opdrachten instellen in VPN & Antivirus by Kaspersky for iOS

De Kaspersky for iOS-app ondersteunt nu Apple Opdrachten en Siri. In dit bericht bespreken we de nieuwe mogelijkheden die de app onze gebruikers biedt en hoe we opdrachten kunnen configureren zodat ze met de Kaspersky-app werken.

Spraakopdrachten geven aan Kaspersky

Je kunt de VPN nu in- en uitschakelen in de Kaspersky for iOS-app met behulp van spraakopdrachten. Dit is heel snel en eenvoudig: activeer Siri en zeg: “Siri, zet Kaspersky VPN aan.” Het systeem vraagt dan of je echt opdrachten wilt inschakelen. Tik op de blauwe knop Zet aan (Turn On).

Als je Kaspersky net op je iPhone of iPad hebt geïnstalleerd en de VPN nog nooit eerder hebt ingeschakeld, moet je de app openen en de VPN handmatig activeren om alle benodigde gebruikersovereenkomsten te accepteren. Daarna gaat alles soepel.

Spraakopdrachten activeren voor Kaspersky VPN

Om spraakopdrachten voor Kaspersky VPN te activeren, start je Siri en zeg je: “Siri, zet Kaspersky VPN aan.”[

Je hoeft nu alleen nog maar ‘Siri, zet Kaspersky VPN aan’ te zeggen om een VPN-verbinding tot stand te brengen of ‘Siri, zet Kaspersky VPN uit’ om de verbinding te verbreken. Zo simpel is het.

Kaspersky VPN in- en uitschakelen met spraakopdrachten

Als je Kaspersky VPN wilt inschakelen, zeg je: “Siri, zet Kaspersky VPN aan.” Als je het wilt uitschakelen, zeg je: “Siri, zet Kaspersky VPN uit.”

VPN in- en uitschakelen met snelkoppelingen

Dat is nog maar het begin. Je kunt ook Apple Opdrachten gebruiken om de opdrachten ‘zet VPN aan (Turn on VPN)’ en ‘zet VPN uit (Turn off VPN)’ op het beginscherm van je iPhone te plaatsen. Om dit te doen, zoek en open je de app Opdrachten (Shortcuts). De eenvoudigste manier om dit te doen is via zoeken, vooral als je deze app amper gebruikt.

Kaspersky VPN-opdrachten instellen in Opdrachten

Om opdrachten op het beginscherm voor Kaspersky VPN in te stellen, open je de app Opdrachten en selecteer je Kaspersky

Zoek vervolgens de Kaspersky-app in Opdrachten en tik erop. Als je de app moeilijk kunt vinden door de overvloed aan pictogrammen, kun je de zoekfunctie gebruiken. Om dit te doen, tik je op Alle opdrachten (All Shortcuts) en typ je ‘Zet’ (Turn) in het zoekveld. In beide gevallen verschijnen nu de benodigde opdrachten op het scherm.

Kaspersky VPN-opdrachten vinden in Opdrachten

Je kunt de zoekfunctie gebruiken om Kaspersky VPN-opdrachten te vinden in Opdrachten

Je hoeft alleen maar op de opdracht te tikken en hij wordt direct geactiveerd: de VPN aan- of uitzetten. Als je een opdracht aan het beginscherm wilt toevoegen, houd je de opdracht ingedrukt. Er verschijnt een pop-upmenu. Selecteer Voeg toe aan beginscherm (Add to Home Screen).

Op het volgende scherm kun je het pictogram en de kleur van de opdracht kiezen. iOS stelt standaard blauw voor, maar we raden aan groen te kiezen voor ‘Zet VPN aan’ (Turn on VPN) en rood voor ‘Zet VPN uit’ (Turn off VPN). Zo weet je meteen welke opdracht wat doet, waardoor opdrachten snel kunnen worden uitgevoerd.

Kaspersky VPN-opdrachten toevoegen aan het beginscherm

Opdrachten ‘Zet VPN aan’ (Turn on VPN) en ‘Zet VPN uit’ (Turn off VPN) toevoegen aan het beginscherm

Check! Nu heb je handige opdrachten op je beginscherm waarmee je de VPN snel kunt in- of uitschakelen in de app Kaspersky for iOS met slechts één tik.

Je kunt nu Kaspersky VPN met één tik aan- en uitzetten

Je kunt nu Kaspersky VPN met één tik aan- en uitzetten

Kaspersky VPN-activering activeren bij het starten van apps

En dat is nog niet alles! Je kunt Opdrachten ook gebruiken om de VPN-activering automatisch te activeren in Kaspersky for iOS. Je kunt bijvoorbeeld automatisch een VPN-verbinding tot stand brengen wanneer je een bepaalde app start.

Open hiervoor de app Opdrachten, ga naar het tabblad Automatisering (Automation) en tik op de grote blauwe knop Nieuwe automatisering (New Automation) (of op de + in de rechterbovenhoek van het scherm als je eerder automatiseringsscripts hebt gemaakt). Scroll op de geopende pagina omlaag naar de optie App en tik erop.

De activering van Kaspersky VPN automatiseren

Je kunt Opdrachten gebruiken om de activering van Kaspersky VPN te automatiseren, bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde app start

Tik vervolgens op Kies (Choose) om een app te selecteren, vink het vakje aan onder aan het scherm naast Voer onmiddellijk uit (Run Immediately) zodat het systeem geen onnodige vragen stelt, en tik op Volgende (Next).

Activering van Kaspersky VPN activeren wanneer een app wordt gestart

Selecteer de gewenste app en vink het vakje naast ‘Voer onmiddellijk uit’ (Run Immediately) aan

Gebruik op het volgende scherm de zoekopdracht om de opdracht Zet VPN aan (Turn on VPN) te vinden en selecteer deze. Klaar! Er wordt nu automatisch een VPN-verbinding tot stand gebracht wanneer je de door jou geselecteerde app start.

Activering van Kaspersky VPN activeren wanneer een app wordt gestart

Tik op ‘Volgende’ (Next) en zoek de opdracht ‘Zet VPN aan’ (Turn on VPN)

Je kunt de VPN-verbinding ook zo configureren dat deze automatisch wordt verbroken als je deze app sluit. Om dit te doen herhaal je alle hierboven beschreven stappen, maar wijzig je de voorwaarde in wordt gesloten (Is Closed) en selecteer je de opdracht Zet VPN uit (Turn off VPN).

Automatisch de verbinding met Kaspersky VPN verbreken bij het sluiten van de app

Je kunt de verbinding met de VPN ook automatisch verbreken bij het sluiten van een app: maak een nieuw automatiseringsscript, wijzig de voorwaarde in ‘wordt gesloten’ (Is Closed) en selecteer de opdracht ‘Zet VPN uit’ (Turn off VPN)

Kaspersky VPN-activering activeren bij het verbinden met Wi-Fi-netwerken

Een andere mogelijkheid is om de VPN automatisch te activeren wanneer je verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk, of met een bepaald netwerk dat je niet volledig vertrouwt maar vaak moet gebruiken. Om dit te doen, maak je een nieuw automatiseringsscript, scrol je omlaag naar Wifi (Wi-Fi) en selecteer je dit.

Activering van Kaspersky VPN activeren bij het verbinden met Wi-Fi

Om de VPN automatisch in te schakelen wanneer je verbinding maakt met Wi-Fi, maak je een nieuw automatiseringsscript aan en selecteer je ‘Wifi (Wi-Fi)’ in de lijst

In het geopende venster klik je op Kies (Choose) om een netwerk te selecteren: een specifiek netwerk of Willekeurig netwerk (Any Network). Vink net als voorheen het vakje naast Voer onmiddellijk uit (Run Immediately) aan, zodat je deze actie niet elke keer hoeft te bevestigen.

Activering van Kaspersky VPN activeren bij het verbinden met Wi-Fi

Selecteer het gewenste netwerk of ‘Willekeurig netwerk’ (Any Network) en vink het vakje aan naast ‘Onmiddellijk uitvoeren’ (Run Immediately)

Klik vervolgens op Volgende (Next) en selecteer de opdracht Zet VPN aan (Turn on VPN). Je kunt ook een extra script maken om de VPN-verbinding automatisch te verbreken wanneer de verbinding met Wi-Fi wordt verbroken.

De functies die in dit bericht worden beschreven, zijn beschikbaar voor gebruikers met Kaspersky Plus– en Kaspersky Premium-abonnementen.

Andere handige functies van Kaspersky for iOS

De VPN is natuurlijk zeker niet het enige in onze superapp Kaspersky for iOS. De app bevat ook anti-phishing, een advertentie- en trackerblokkering, een wachtwoordbeheerder, automatische controle op lekken van persoonlijke gegevens, bescherming van je thuisnetwerk tegen vreemden en nog veel meer.

Snelle apparaatbeveiligingsscan in Kaspersky for iOS

Om de beveiliging van je apparaat te verbeteren, hoef je alleen maar op ‘Beveiligingsscan’ (Security Scan) te tikken

De bijgewerkte Kaspersky for iOS-app heeft trouwens een handige knop Beveiligingsscan (Security Scan) bovenaan het hoofdscherm, waarmee je met één tik een beveiligingscontrole kunt uitvoeren en de bescherming van je apparaat kunt verbeteren.

Een kijkje in de werking van fraud-as-a-service

Kant-en-klare phishing

Een kant-en-klare woning? Een kant-en-klare website? Wat dacht je van kant-en-klare phishing? Oplichters verkopen nu kant-en-klare phishing-diensten aan andere oplichters. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit werkt.

Een kijkje in de werking van fraud-as-a-service
Tips