Kaspersky Premium gekroond tot beste antiphishing-oplossing

Het onafhankelijke cyberbeveiligingslaboratorium AV-Comparatives heeft 15 anti-phishingoplossingen aan een test onderworpen — en slechts acht haalden de score. We namen het goud mee naar huis en voegden daarmee iets toe aan onze toch al uitgebreide verzameling onderscheidingen.

Kaspersky Premium behaalt toppositie in anti-phishingtests

We schrijven veel over phishing en raden altijd onze producten aan als de beste verdedigingslinie. En niet zonder reden: Kaspersky Premium voor Windows presteerde beter dan 14 andere oplossingen in De Anti-Phishing-test van AV-Comparatives uit 2024 – verslaat wereldwijde leveranciers als Bitdefender, McAfee, Avast en anderen.

Het AV-Comparatives Approved Anti-Phishing-certificaat – een kwaliteitskenmerk bij het beschermen van gebruikers tegen phishing

Het AV-Comparatives Approved Anti-Phishing-certificaat – een kwaliteitskenmerk bij het beschermen van gebruikers tegen phishing

Omdat Kaspersky producten gebruik maken van een uniforme stapel beveiligingstechnologieën, die uitvoerig zijn getest door onderzoekers, is deze onderscheiding eveneens van toepassing op onze andere producten en oplossingen – zowel voor thuisgebruikers (Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium) en voor bedrijven (zoals Kaspersky Endpoint Security for Business en Kaspersky Small Office Security).

Over de test:

De onafhankelijke Oostenrijkse organisatie AV-Comparatives heeft 25 jaar ervaring in het evalueren van de effectiviteit van cyberbeveiligingsproducten en -oplossingen. In deze laatste test werd beoordeeld hoe goed populaire Cyber security-oplossingen gebruikers beschermen tegen phishing-bedreigingen tijdens het surfen op internet en het gebruik van e-mail.

De test liep van 17 tot 28 mei 2024, waarbij gebruik werd gemaakt van een selectie van 275 nieuwe en actieve phishing-links. De phishing-URL’s omvatten sites die zijn ontworpen om gegevens te stelen van bankkaarten, PayPal en online bankrekeningen, Dropbox en eBay, sociale media en e-mailaccounts, online games en andere online diensten. Om te testen op valse positieven zijn ook 250 links naar legitieme online bankieren over de hele wereld opgenomen.

Om de certificering te behalen, moesten beveiligingsoplossingen ten minste 85% van de phishing-adressen blokkeren en valse positieven op legitieme websites vermijden. [placeholder Kaspersky Premium]Kaspersky Premium voor Windows[/placeholder] blokkeerde het hoogste aantal phishing-links van alle deelnemers aan de test (93%) zonder ook maar één vals positief resultaat, waardoor de eerste plaats werd veiliggesteld.Slechts zeven van de 15 geteste oplossingen van andere leveranciers voldeden aan de certificeringscriteria – zij het met lagere scores: McAfee (92%), Avast (91%), Trend Micro (89%), Fortinet (89%), Bitdefender (89%), ESET (87%) en NordVPN (85%).

Vergelijking van de anti-phishing-testresultaten van AV-Comparatives voor acht gecertificeerde beschermingsoplossingen

Vergelijking van de anti-phishing-testresultaten van AV-Comparatives voor acht gecertificeerde beschermingsoplossingen

AV-Comparatives heeft zijn onderzoek uitgevoerd anti-phishing-test — waarvan lijst met bedreigingen en legitieme websites wordt jaarlijks bijgewerkt — sinds 2011, en onze producten blinken jaar na jaar consequent uit. De test wordt uitgevoerd op computers met identieke hardwareconfiguraties, besturingssystemen en browsers, gelijktijdig voor alle geteste beveiligingsoplossingen. Alle andere phishing-beveiligingsmechanismen in het besturingssysteem van de browser zijn uitgeschakeld. Elk getest product is geconfigureerd met de standaardinstellingen en heeft onbeperkte internettoegang en de mogelijkheid om tijdens de test te updaten. Een bezoek aan een phishingsite wordt pas als gedetecteerd beschouwd als de beveiligingsoplossing de gebruiker waarschuwt dat de site onveilig is.

Een succesverhaal

Alleen al in 2023 deden onze producten mee 100 onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd en 93 keer als winnaar uit de bus gekomen. Sinds 2013 zijn onze producten 927 keer streng getest door onafhankelijke onderzoekers, waarbij ze 680 keer op de eerste plaats eindigden en 779 keer in de top drie stonden. Dit is een absoluut record onder alle leveranciers van beveiligingsoplossingen – zowel wat betreft de uitgevoerde tests als de behaalde overwinningen.

Hier is een overzicht van enkele van onze meest opmerkelijke recente overwinningen:

Je kunt onze andere prijzen bekijken in de TOP-3-sectie op onze website.

Tips