Cybersecurity Alfabet

In dit boek leer je de belangrijkste termen uit de virtuele wereld. We vertellen je welke nuttige dingen je erin kunt vinden en welke gevaren er op de loer liggen.

Beste vriend,

Dit is het Kaspersky-alfabet voor cybersecurity. Cybersecurity helpt ons om veilig gebruik te maken van een telefoon of computer. Maar het helpt ook om de online wereld te verkennen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over mogelijke bedreigingen.

De digitale wereld is heel erg groot. Tegenwoordig kun je veel dingen online doen: bijvoorbeeld reizen zonder je huis te verlaten of een vreemde taal leren door met iemand te praten die deze taal goed spreekt. En natuurlijk kun je spelletjes spelen. Niet alleen met je klasgenoten, maar ook met vrienden; zelfs met vrienden die ver weg wonen!

Maar naast de vele mogelijkheden zijn er ook gevaren op het internet, net als in het echte leven. Je moet dus goed oppassen. Als je onvoorzichtig bent kan dat vervelende gevolgen hebben: je kunt je tablet of smartphone besmetten met malware. Daardoor kunnen cybercriminelen informatie van je inzien of kunnen ze prijzen die je hebt gewonnen in een online game stelen.

In dit boek maak je kennis met nieuwe technologieën, krijg je tips over hoe je veilig online kan surfen, ontdek je hoe je online bedreigingen kunt vermijden en leer je hoe je de trucs van fraudeurs kunt herkennen. Lees dit boek van A tot Z om ervoor te zorgen dat je online een leuke tijd beleeft en geen vervelende ervaringen meemaakt.